Allt du behöver för belysning av infrastruktur!

Belysning av stationer, fasader, broar, tåg och gångtunnlar ställer ofta höga krav på armaturerna, både när det gäller prestanda och urvalet av olika lösningar. Kolla in vår kompletta verktygslåda för sådana projekt!

Allt för infrastruktur

Flux har under många år haft fokus på belysning för infrastrukturprojekt och levererat till en lång rad varierande installationer med goda resultat.

Vanliga gestaltningar är allmänbelysning i tunnlar, släpbelysning, bakbelysta fasadplåtar, långa ljuslinjer, innerbelysta bänkar och handledare med integrerad belysning.

Inspiration och idéer

Här är några exempel som visar möjligheterna - och kanske kan ge dig inspiration?

Släpljus på träfasad, Kv Högne
Släpljus över konstverk, Olaus Magnus-passagen
Bakbelyst fasadbeklädnad, Täby simhall
Bakbelyst fasadbeklädnad, Mörby Centrum
Bakbelyst fasadbeklädnad, pumpstation i Luleå
Bakbelyst fasadbeklädnad samt kantmarkering, Häggvik handelsplats
Belysning integrerad i handledare, Lilla Lidingöbron
Belysning integrerad i handledare, Vasakronans huvudkontor
Belysning integrerad i handledare, Sickla gångbro
Släpljus och funktionell belysning, Norvik gångbro

Anpassningsbara och kostnadseffektiva

I första hand är våra egentillverkade linjära utomhusarmaturer intressanta för den här typen av anläggningar, eftersom vi har möjlighet att anpassa armaturlängder, ljusegenskaper och fästen till varje unik anläggning. Ofta är det fördelaktigt att använda riktigt långa armaturer och vi levererar som standard längder upp till drygt fyra meter.

En lösning med långa armaturer innebär också en stor kostnadsbesparing jämfört med kortare - det går åt mindre material och färre drivdon totalt sett och monteringen går snabbare att utföra också.

I vårt Härproducerade sortiment finns både runda och fyrkantiga linjära armaturer att välja mellan, samtliga är kapslade i kraftiga PC-rör och håller IP66 eller IP67. Beroende på vilket fäste man väljer klarar de också IK10 eller högre.

Pole - Flux tubformade armaturer

De runda armaturerna har familjenamnet Pole och från minsta till största diametern heter de Pole 32, Pole 40Pole 50 och Pole 80. Valet avgörs av hur mycket ljus projektet behöver och i standardutförande ligger intervallet mellan 1000 och 5000 lumen per löpmeter. Armaturerna kan vid behov programmeras för nästan dubbla ljusmängden och självklart bistår vi gärna med både rådgivning och belysningsberäkningar.

Pole 32 och Pole 40 drivs med 48VDC och har extern driver, de större modellerna har integrerad driver.

Line safe - Flux fyrkantiga armaturer

Om en fyrkantig modell är att föredra gäller istället familjen Line safe. Den tunnaste armaturen heter Line safe micro och mäter 25x25mm, storleken över heter Line safe mini på 30x30mm, därefter kommer Line safe på 50x50mm och sist i ordningen Line safe max som mäter 88x102mm.

Line safe ger i standardutförande mellan 1000 och 6000 lumen per löpmeter och med specialprogrammering kan du i den här armaturfamiljen få upp till 10.000 lumen per meter.

Modellerna Linse safe micro och mini har extern driver 48VDC, medan de båda större modellerna har integrerad driver DALI switchDIM.

Flexibla armaturer

Som komplement till dessa lösningar har vi också i tradingsortimentet de fina flexibla armaturerna från Clear Lighting. Med dessa kan man markera konturer och andra detaljer på byggnader, skapa ett effektfullt släpljus, innerbelysa bänkar, trappor och andra konstruktioner.

I familjen Flexglo finns modeller med olika utföranden för lumen och böjradie, med fast vitt ljus, TW eller RGBW. Det finns också ett stort urval monteringsprofiler för både infälld och diktmonterad installation.

Söker du en kraftfull flexibel wallwash ska du istället kika på Panoray, en Freebend-lösning som ger upp till 2200 lm/m och är böjbar i tre dimensioner.

Stationer och perronger

I vårt tradingsortiment har vi även tyska Pracht, som är specialister på belysning av tågstationer och perronger. De är en av endast två tillverkare vilkas armaturer är godkända av Deutche Bahnhof, som ställer extremt höga krav på funktionalitet och kvalitet.

Utöver det breda utbudet av singelarmaturer har de också trunkinglösningar av olika slag, för sammanhängande system som tillsammans med belysningen kan integrera högtalare, kameror, nödbelysning och kablage. 

Alla verktyg i en låda!

Sammantaget är våra linjära armaturer en verktygslåda för alla typer av infrastrukturbelysning och vi hjälper gärna till med goda råd om vilken lösning som passar bäst för varje unik situation - mycket välkommen att konsultera en av våra säljare på 08-693 05 00 / info@flux.nu.