Ny kollektion hos Flux: flexibla linjära armaturer

Nu kompletterar vi vårt sortiment för belysning av fasader och infrastruktur med lösningar för att skapa flexibla ljuslinjer

Äntligen kan vi officiellt lansera de fina flexibla armaturerna från Clear Lighting! Vi har levererat dessa lösningar till en lång rad olika svenska projekt under flera år och lyfter nu upp dem till vår ordinarie tradingportfölj.

Många användningsområden

Här är några exempel på tidigare projekt, en mix som på ett bra sätt visar bredden i typer av installation som dessa lösningar med fördel kan användas till:

Häggviks handelsplats
Rondellerna i Järfälla
NBF-tornet i Luleå

Dessa armaturer håller högsta kvalitet och kan användas både utomhus och inomhus. De är tillverkade av UV-tålig silikon och håller IK10. Vi levererar dem som en komplett systemlösning med silikontätade anslutningar som håller IP67 eller IP68 och produktgarantin är 5 år enligt Alem09.

Till varje modell finns det olika typer av monteringsprofiler att välja mellan.

Det finns flera olika utföranden och vi har valt ut nedan modeller. Välkommen att kontakta oss om du är intresserad av någon annan modell så hjälper vi gärna till med dem också - du ser dem på en av bilderna.

Flexglo

I familjen Flexglo har vi fyra modeller och de skiljer sig åt i storlek, ljusflöde, ljusfärger, böjlighet och om de har en homogent lysande yta eller inte:

F21

Den här modellen emitterar ljus helt homogent även åt sidorna och ger en känsla av neonljus, vilket gör den perfekt för t ex skyltar. Den mäter 29x11,5mm och finns med både fast vitt ljus, Tunable white och RGBW. Böjradien är minimum 120mm horisontellt.

F22

Denna kvadratiska modell, 17x16mm, har det högsta ljusflödet av de modeller som lyser homogent. Den är böjbar horisontell eller vertikalt, med minsta radie 300mm. Även här finns fast vitt ljus, Tunable white och RGBW.

F23

Den minsta kvadratiska modellen med homogent ljus, som mäter 10x10mm. Minsta böjradie är 100mm, antingen horisontellt eller vertikalt. F23 finns med fast vitt ljus enbart.

F16

Den tunnaste modellen, som mäter 6x15,5mm och har som minsta böjradie 50mm horisontellt. Ytan är inte homogen utan ledmodulerna syns under den lätt diffuserade ytan, vilket gör att F16 trots det lilla formatet ger mest ljus i Flexglo-familjen. F16 finns med både fast vitt ljus, Tunable white och RGBW.

Panoray

Utöver dessa modeller finns det en mycket bra flexibel armatur för kraftfullt släpljus, Panoray. Den är böjbar i tre dimensioner, det vill säga Freebend, och kan följa vindlingar och oregelbundna former på fasader och andra strukturer. Panoray finns i vitt eller svart utförande, för att ge möjlighet till installation mot element med olika färger.

Panoray finns med fast vitt ljus, Tunable white och RGBW.

En komplett verktygslåda

Med Flexglo och Panoray erbjuder vi en komplett verktygslåda för både finstämda och mer spektakulära ljusgestaltningar av allt från infrastruktur och fasader till nattklubbar och parker.

Om du behöver support och råd kring vilken lösning som passar bäst för projektet, hör bara av dig till våra säljare!